OK
Főoldal » Bánság » Temesköz » Temesvár » Római katolikus székesegyház

Római katolikus székesegyház Temesvár - Temesvár erdélyi templom

Térkép
Római katolikus székesegyház

A temesvári Római-katolikus Székesegyház egyike Románia kiemelkedő barokk emlékeinek, s ugyanakkor azon ritka templomainak amelyekben az eredeti berendezés is szinte maradéktalanul megőrződött.

, Temesvár oldal nyomtatása , Temesvár információinak továbbküldés e-mailben Felvétel a túrába
Továbbküldés e-mailben
Címzett neve:
Címzett email címe:
Az Ön neve:
Az Ön email címe:
Üzenet:

A temesvári óváros északi részén, egy jellegzetes barokk tér végében álló római-katolikus dómtemplom 1736-1773 között épült, barokk stílusban. A mocsaras terület miatt facölöpökre épült dóm hossza 55 méter, szélessége 22 méter, tornyainak magassága 35,5 méter. A tornyokat azért építették alacsonynak, hogy a régi várrendszerben a háborúk és ostromok idején ne állja útját az ágyúgolyóknak. A templomhajó főoltárképe, amely a fehér lovon érkező Szent György küzdelmét ábrázolja a sárkánnyal, Michael Unterbergernek 1754-es alkotása. A mellékoltárok építményeit Georg Wittmann és Franz Wagner temesvári mesterek készítették el, a mellékoltár képeit a híres prágai festő, Johann Nepomuk Schöpf festette. 

 

Fissítve: 2012. február 01.

Szálláshelyek és akciók a Római katolikus székesegyház közelében, Temesvár városában

Hotel Vila Veneto Hotel Villa Veneto  3 csillagos hotel
Temesvár 3 csillagos hotel
1.4 km távolságra
Üzleti Városlátogató Sport és szabadidő turizmus
A modern, 3 csillagos Villa Veneto szálloda Temesvár egyik legfontosabb útvonala, az Arad-i út közelében helyezkedik el. A szálloda 22 kényelmes, jól felszerelt szobával áll vendégei rendelkezésére.
Már 78 Ron/fő/éj-től
Euro Hotel Euro Hotel  3 csillagos hotel
Temesvár 3 csillagos hotel
1.3 km távolságra
Üzleti Városlátogató
Az EURO szálloda tágas és kényelmesen bútorozott szobákkal rendelkezik, ingyenes Internet hozzáféréssel. A szoba ára tartalmazza a reggelit is. A vendégek rendelkezésére teljesen felszerelt...
Valentina Hotel Valentina Hotel  3 csillagos hotel
Temesvár 3 csillagos hotel
1.5 km távolságra
Üzleti Városlátogató
A Valentina Szálloda hagyományos vendégszeretet biztosít családias és komfortos légkörben, ideális üzleti és átutazó turizmus számára is. A Valentina Szálloda a Miorita utca 25 sz. alatt, a...