Pádisi karsztfennsík, Körösök vidéke

A Pádisi-karsztfennsík barlangokban, vízesésekben, meredek sziklafalakban, üregekben, mészkőbe vájt különleges alakzatokban és egyéb fantasztikus természeti látványosságokban gazdag turisztikai természetvédelmi terület.

Pádis-fennsík az Erdélyi-Szigethegység legmagasabb hegységének, a Bihar-hegységnek a közepső-északi részén terül el. Az 1100-1300 méter magasságban elterülő fennsík jellegzetes karsztvidék, ahol megtaláljuk annak összes jelenségét, amely a hegyi patakok és felszín alatti folyók mészkőben végzett munkájának köszönhetően jött létre.
Pádis felfedezésének kiindulópontja a fennsík központi részén elhelyezkedő pádisi menedékház lehet, ahonnan több, egy-egy nap alatt bejárható, jelzett gyalogos túraútvonal indul.
Pádis-fennsík legismertebb látványossága, az Európa egyik legnagyobb karsztjelenségének tartott Csodavár nevű hatalmas sziklaüreg. Ennek mélyében a legszebb karsztjelenségek figyelhetők meg. A Csodavár három, egymástól egy kisebb nyereggel elválasztott 100-300 m átmérőjű és 100-200 m mélységű dolinából áll, amelyek  közül kettő látogatható.  A legnagyobb dolinában egy 73 m magas barlangnyílás található. Az üreget felülről, a peremén is körbe lehet járni, a kiépített kilátokról gyönyörű látvány tárul a turista elé.
Pádis-fennsík egy másik, természeti látványosságokban igen gazdag része a Szamos-bazár, azaz a Meleg-Szamos forrásvidéke. Barlangok, vízesések, meredek sziklafalak kínálta sok-sok látnivaló ihlette a nevét. 
Gyakorlott túrázóknak ajánlott a Pádis-Galbina kőköz túra, amely egy 200 méter magas sziklák szegélyezte kanyonhoz vezet, vagy a Pádis-Eszkimó jegesbarlang , a Pádis- Elveszett világ és még sok más túraútvonal.
Megközelíthetőség:
A Padis tetőre az 53 km hosszú Pietroasa - Boga - Padis - Ic Ponor - Rachitele (Reketel) felújítás alatt álló erdei útvonalon lehet eljutni.

Bővebben » Szálláshelyek és akciók a Pádisi karsztfennsík közelében

Forrás: www.padisinfo.hu
Frissítve: 2016. április 27.
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Szálláshelyek és akciók a Pádisi karsztfennsík közelében

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Utazzitthon.hu wellness ajánlatai Hajduszoboszlón Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Ügyfélszolgálat

Közösségi kapcsolat