Radnai-havasok, Máramaros

A Radnai-havasok a Keleti-Kárpátok legmagasabb és legimpozánsabb masszívumát képezik. Gleccsergyalulta völgyek, éles gerincek, tengerszemek, gyors hegyi patakok teszik varázslatossá a tájat.

 

A Keleti-Kárpátok északi csoportjához tartozó masszívum 50 km hosszú és 30-40 km széles,  legmagasabb csúcsa a 2303 méter magas Nagy-Pietrosz, melyet Köves-havasként is emlegetnek. Ezen kívül még legalább öt csúcs magassága haladja  meg a 2200 métert (Ünőkő, Kis-Ünőkő, Rebra, Kis-Rebra és Grohotu), és hat további csúcs magassága van 2100 méter fölött. Alpesi jellegét a gleccservölgyek, tengerszemek sokasága fokozza. A legnagyobb területű tengerszem a Nagy-Lála, mely 0,56 hektár kiterjedésű és 1,6 méter mély. A gyors, hegyi patakok vize helyenként merész vízeséseken hull alá, megtörve a sziklákon. A legszebb és legismertebb a Lóhavasi-vízesés, mely 80 méteres magasságával Erdély egyik legnagyobb vízesése. A hegység barlangokban is gazdag, itt van Erdély legmélyebb barlangja, az Izvorul Tăuşoarelor barlang, amely  479 méterre nyúlik le a felszín alá. A Radnai-havasok egyik fő vonzereje, hogy viszonylag kevesen ismerik, napokig barangolhatunk, anélkül, hogy emberrel találkozzunk. 

 

Bővebben » Szálláshelyek és akciók a Radnai-havasok közelében

Frissítve: 2016. április 27.
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Szálláshelyek és akciók a Radnai-havasok közelében

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Utazzitthon.hu wellness ajánlatai Hajduszoboszlón Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Ügyfélszolgálat

Közösségi kapcsolat