Madarasi Hargita, Udvarhelyszék

A Madarasi Hargita a vulkáni eredetű Hargita hegyvonulat legmagasabb része, a Székelyek Szent Hegye. A Madarasi Hargita csúcsán állva tiszta időben megnyílik a turista előtt a látóhatár, mely szinte az egész Erdélyi-medencét felöleli.

Madarasi Hargita, románul Harghita Mădăraş a Hargita-hegység a Keleti-Kárpátok központi csoportjának leghosszabb és legfiatalabb vulkáni hegysége, ennek legmagasabb csúcsa az 1801 m Madarasi Hargita.
Az azonos nevű, Madarasi Hargita üdülő- és kirándulóközpont,  Székelyudvarhelytől 36 km-re található, az Ivó-völgyéből lehet legjobban megközelíteni. Az üdülőközponttól a hegycsúcs még körülbelül egy óra járásra van, ide könnyű sétával, enyhe emelkedés mellett juthatunk fel. A csúcson kopjafák és kettős kereszt jelzik, hogy ez a székelyek szent hegye. A kilátás a csúcsról csodálatos, tiszta időben a Déli-Kárpátok hegyei is jól látszanak.
A Madarasi Hargita  Székelyföld egyik leglátogatottabb turisztikai helye, télen Erdély legnépszerűbb síközpontja. Összesen 4,8 km-nyi sípályát találhatunk itt 1500-1760 m tengerszint feletti magasságban. Téli időszakban az összkerék meghajtású, vagy lánccal felszerelt autóval lehet feljutni az üdülőközpontig.

Bővebben » Szálláshelyek és akciók a Madarasi Hargita közelében

Forrás: www.madarasihargita.ro
Frissítve: 2012. február 01.
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Szálláshelyek és akciók a Madarasi Hargita közelében

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Utazzitthon.hu wellness ajánlatai Hajduszoboszlón Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Ügyfélszolgálat

Közösségi kapcsolat